Església i Convent de les Salesas

 

Església i Convent de les Salesas, Passeig de Sant Joan, 88-92 de Barcelona.

 

Arquitecte: Joan Martorell i Montells.

 

L'Església i Convent de les Salesas és un conjunt format per l'església i l 'antic convent de les monges saleses de l'ordre de la visitació,situat al passeig de Sant Joan de Barcelona, entre els carrers de valència i aragó.

 

Va ser projectat per Joan Martorell i Montells.

 

Les obres del convent es van iniciar el 1877 i l'església va ser edificada entre 1882 i 1885, corresponent a l'actual parròquia de Sant Francesc de Sales. L'antic convent va ser convertit en 1943 en un col·legi dels germans maristes. L'antic convent, de pedra i maó vist, la mostra un estil de influència mudèjar, mentre que l'església és un dels més bells exemplars neogòtics de Barcelona, influenciat per Viollet-li-Duc, amb paviments ceràmics. Va ser projectat com temple d'una sola nau amb capelles laterals, però aquestes es van suprimir posteriorment.

 

Disposa de un creuer amb cimbori i absis poligonal  deambulatori. A l'exterior de la fasana hi ha maó vist combinat amb ceràmica i pedra. El conjunt esta remarcat per la llarga i esvelta agulla del campanar poligonal.

 

El mestre d'obres de l'església va ser Pere Bassegoda i Mateu, amb col·laboracions de Pablo Boronay a la fusteria, Luis Ferreri en la talla de pedra, Joan Oñós en serralleria, i Luigi Pallars, Mario Maragliano i Navone en els mosaics.

 

La importància històrica del conjunt radica en el fet de ser la més perfecta de les obres neogòtiques de Martorell.

 

Segons l'arquitecte Joan Bassegoda, en certes fases de l'obra es va comptar amb la participació d'Antoni Gaudí, el qual en aquella època era deixeble i ajudant de Joan Martorell.

 

El artesonat central del sostre de l'església podria ser obra de Gaudí.

Escribir comentario

Comentarios: 4
 • #1

  josep cequiel (martes, 12 abril 2016 07:10)

  Bon repor. Encara no hi estat mai a dins :-)

 • #2

  portal erotyczny (martes, 12 septiembre 2017 18:05)

  dopitych

 • #3

  zobacz ogłoszenie (jueves, 14 septiembre 2017)

  nieprzepełźnięcie

 • #4

  seks telefon (martes, 03 octubre 2017 16:18)

  Jarczak