Celler Güell

 

El Celler Güell és una edificació modernista al nucli de Garraf,en el municipi de Sitges (comarca del Garraf).

 

L'any 1871, Eusebi Güell i Bacigalupi adquirí al Patrimoni de l'Estat l'antiga masia del Garraf amb els seus terrenys per fer-hi edificar un pavelló de caça, que no s'arribà a fer. Temps després encarregà un celler amb habitatge annex.

 

És un conjunt d'edificacions -celler, residència i capella- en estil gaudinià. D'autoria i datació discutida, alguns historiadors l'atribueixen a Francesc Berenguer i Mestres, que l'hauria bastit en la darrera dècada del 1800, i altres autors, com l'expert gaudinià Joan Bassegoda i Nonell, en fan co-autor el mateix Gaudí.

 

En destaquen els arcs parabòlics, l'ús del ferro forjat i l'obra vista, l'asimetria i diverses referències medievalistes. De composició orgànica, mur lateral i teulada es fonen en un únic prisma triangular ajagut sobre una de les cares.

 

La construcció ha esdevingut modernament un establiment de restauració.  La bodega forma actualment part de un restaurant i es pot visitar tant l´exterior com l´interior. 

 

 

Construït a les costes de Garraf, a la carretera que uneix Barcelona amb Sitges.

 

El 1882 Gaudí havia projectat per a la família Güell, i per ser ubicats en aquests terrenys, un pavelló de caça que no va arribar a construir-se.

 

Adreça:

Carretera 246 de Calafell a Barcelona, Km 24,5  Sitges  (El Garraf).

 

Tel: 

936 32 00 19

Escribir comentario

Comentarios: 2
  • #1

    josep cequiel (martes, 12 abril 2016)

    Un altre lloc desconegut a casa pròpia. Queda pendent.

  • #2

    boginiesexu.pl (viernes, 08 septiembre 2017)

    aćpanu